15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HALMED: S jednim popularnim termometrom je sve O.K., ali uputstva su manjkava…

1 min read
Najrizičnija populacija su pacijenti koji se ne mogu povući od izvora topline ili ne mogu komunicirati - stoji nadalje u pojašnjenju HALMED-a...

– Sigurnosna obavijest o upozorenjima i savjetima vezano uz uporabu Braun Thermoscan PRO 6000 termometra – naslovili su objavu iz HALMED-a, dodajući kako su zaprimili od tvrtke MEDIA d.o.o. sigurnosnu obavijest o neispravnoj verziji Uputa za uporabu pakiranu s proizvodom Braun Thermoscan PRO 6000, naznačivši kako je riječ o medicinskom proizvod termometru za uho s malim postoljem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Tvrtka Baxter Healthcare Corporation utvrdila je mogućnost da su termometri za uši Braun Thermoscan PRO 6000 isporučeni s kompaktnim diskom (CD) koji sadrži zastarjelu verziju Upute za uporabu. Aktualna, ispravna uputa za uporabu uključuje dodatno upozorenje vezano uz pravilno čišćenje i rizike povezane s mogućim pregrijavanjem vrha spekuluma u slučaju prodora tekućine, što može izazvati opekline korisnika ili ušnog kanala pacijenta. Najrizičnija populacija su pacijenti koji se ne mogu povući od izvora topline ili ne mogu komunicirati – stoji nadalje u pojašnjenju HALMED-a, kao i da u RH nije zaprimljena niti jedna prijava štetnog događaja vezana uz opisani problem s predmetnim medicinskim proizvodom proizvođača Welch Allyn, Inc.

Foto: Pixabay (ilustracija)