14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počelo suđenje u Osijeku, javnost isključena s rasprave na zahtjev tužiteljstva…

2 min read
Po dolasku policija, podsjeća Jutarnji, vrlo je brzo 'pala u vodu' optuženikova priča o samoubojstvu djevojke, koja je pronađena na kauču.

Javnost je isključena s rasprave na zahtjev tužiteljice ŽDO-a u Osijeku, radi zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve, a sa čime se složio i branitelj optuženog, radi zaštite osobnog života optuženoga. Suglasnost je dao i odvjetnik obitelji ubijene studentice. Stoga je javnost s rasprave isključena, doznaje i piše Jutarnji list, a pošto je danas u Osijeku počelo suđenje policajcu optuženom da je u rujnu lani u Osijeku u svom stanu ubio 21-godišnju osječku studenticu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Jutarnji list podsjeća kako je optuženi u početku govorio da se djevojka sama ubila, da je mijenjao iskaz kako je istraga odmicala, a tragediju nije ni prijavio odmah, već najmanje sat vremena kasnije. Jutarnji dodaje kako se vrlo brzo pokazalo da se djevojka nije sama ubila, već da je hitac ispalio policajac. Također, analiza poziva s njegova mobitela pokazala je kako je između 22.03 i 22.04 sati tri puta nazivao Centar 112, ali veza nije bila uspostavljena, da bi u 22:07 nazvao oca i s njima razgovarao oko minute. Tada je nazvao u 22:08 Centar 112 i taj je razgovor potrajao oko dvije minute. Potom je nazvao pomoćnika načelnika Prometne policije, a onda u 22.12 i postaju PP.

Po dolasku policija, podsjeća Jutarnji, vrlo je brzo ‘pala u vodu’ optuženikova priča o samoubojstvu djevojke, koja je pronađena na kauču. Policija je zaključila i da je njihov kolega svoju odjeću oprao u perilici rublja, da je tragova krvi, neslužbeno doznaje Jutarnji, bilo i u kupaonici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Zaključak tužiteljstva je bio kako se ‘osnovano sumnja da je okrivljeni 27-godišnji policajac 20. rujna 2023. oko 22 sata u Osijeku, u nakani da usmrti žrtvu, iz službenog pištolja ispalio hitac prema njoj i nanio joj ozljedu od koje je umrla na mjestu događaja’.

Foto: Facebook (screenshot) & Pixabay (ilustracija)