16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Europska Noć kazališta u Dječjem kazalištu! Zakon! Peku i kestenje!

2 min read
Šef Ivica i garavi pomoćnik Đole peku kestenje za naše male posjetitelje - vele u kazalištu.
dječje kazalište

Dječje kazalište Branka Mihaljevića i ove će godine sudjelovati u projektu Europska noć kazališta koja će se po 11. puta održati u brojnim kazalištima i institucijama u zemlji i inozemstvu u subotu, 16. studenoga 2019.

S početkom u 17,30 sati prva će nam se plesnim točkama pod nazivom „Noćne leptirice“ predstaviti Plesna igraonica Početnica, slijedit će ih Baletni studio s programom „5, 6, 7, 8“, a svoju će predstavu „Sasvim obične besmislice“ prema motivima pripovjetki Daniila Harmsa izvesti i Dramski studio za srednjoškolce (18,00). Naši studiji redovito sudjeluju u Noći kazališta, a prilika je to da pokažu svoju maštu, kreativnost i razigranost, a ovim ih nastupom na međunarodnoj kazališnoj manifestaciji želimo motivirati i ohrabriti za daljnji rad te i ostaloj djeci koji su ljubitelji kazališta i scene približiti način rada Početnice, Baletnog i Dramskog studija koji svake godine imaju sve veći i veći broj polaznika!

Za 19 sati najavljujemo svečanu izvedbu naše predstave „Anica i Danica“ kojom ćemo obilježiti 20. obljetnicu ove vesele priče o dvjema blizankama! Posebnost je ove izvedbe što će predstavu uz našu sjajnu Aleksandru Colnarić suizvesti i redateljica Petronela Dušova, koja za ovu svečanu prigodu dolazi iz Slovačke!

U popratnom programu nastavljamo našu suradnju sa Udrugom Pobjede koja će u našem „pet friendly“ Kazalištu imati štand, kao i sa Lions klubom Mursa Osijek čije će članice ponovno peći kolače za sve sladokusce. Za sve mališane i naše drage goste šef Ivica i garavi pomoćnik Đole peći će slatke kestene u dvorištu Kazališta!

Nakon što odgledamo predstavu i proslavimo zajedno dvadesetu obljetnicu Anice i Danice na našoj sceni, pozivamo sve male i velike gledatelje na jedinstvene „Karaoke – Kreveljoke“! Nije bitno pjevate li bolje ili gore, bitno je da pjevate i družite se s nama u Noći kazališta i ove godine!

Program:

17:30 sati – dvorana Dječjeg kazališta – “Noćne leptirice” – Plesna igraonica Početnica
17:45 sati – dvorana Dječjeg kazališta – “5, 6, 7, 8” – Baletni studio Dječjeg kazališta
18:00 sati – dvorana Dječjeg kazališta – “Sasvim obične besmislice” – Dramski studio za srednjoškolce
19:00 sati – dvorana Dječjeg kazališta – Marija Đuričkova / Petronela Dušova: “Anica i Danica” – svečana izvedba u povodu 20. obljetnice predstave
20:00 sati – predvorje Dječjeg kazališta – “Karaoke – Kreveljoke”, glumci Dječjeg kazališta i posjetitelji nastupaju na karaokama

Ulaz na sve programe je besplatan.

Popratni program:
17:30 sati – predvorje kazališta – Udruga Pobjede – štand, prihod namijenjen Azilu za pse u Nemetinu
17:30 sati – predvorje kazališta – Lions klub Mursa Osijek – štand s kolačima, prihod namijenjen građanima u potrebi
18:00 sati – dvorište kazališta – “Kestenje pečeno ili pestenje kečeno, bitno je kako se razumije, a ne kako je rečeno” – šef Ivica i garavi pomoćnik Đole peku kestenje za naše male posjetitelje

Tekst i foto: Dječje kazalište

Facebook Comments