16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

MORH poziva srednjoškolce zainteresirane za karijeru -vojni pilot

3 min read
Riječ je o novom modelu stipendiranja učenika srednjih škola koji su zainteresirani za karijeru vojnog pilota, odnosno studij aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti.
avion vojni pilot

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak, 7. veljače 2020. godine javni poziv učenicima 3. razreda srednje škole zainteresiranim za studij aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Riječ je o novom modelu stipendiranja učenika srednjih škola koji su zainteresirani za karijeru vojnog pilota, odnosno studij aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti.

Prijavom na javni poziv, zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole, koji zadovolje sve propisane uvjete uključujući kriterij selekcijskog letenja nudi se mogućnost potpisivanja ugovora o stipendiranju s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.    

Rok za podnošenje prijava je 29. veljače 2020. godine.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku preko internetske stranice www.vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Kod prijave kandidati trebaju priložiti: popunjeni obrazac prijave, presliku osobne iskaznice, rodnog lista, uvjerenje o pohađanju 3. razreda srednje škole te uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci.

Ministarstvo obrane pozvat će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak.

Nakon prijave kandidati u odabirnom postupku moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (“Narodne novine”, br. 13/14, 134/15 i 138/15) i posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote. Selekcijsko letenje za kandidate 3. razreda srednje škole u trajanju od 5 tjedana održat će se tijekom srpnja i kolovoza 2020.

Zainteresirani kandidati moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

  • državljanstvo Republike Hrvatske
  • rođen/a 2004. godine ili ranije
  • učenik 3. razreda četverogodišnje srednje škole
  • da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti
  • da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena dijela navedena u članku 35. stavku 1. alineji 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske ( “Narodne novine”, br. 73/13, 75/15, 50/16, 30/18 i 125/19)
  • da su ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete/kinje propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (“Narodne novine”, br. 13/14, 134/15 i 138/15) koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

Kandidati/kinje koji su, tijekom pohađanja 3. razreda srednje škole zadovoljili kriterije selekcijskog letenja, se tijekom pohađanja 4. razreda srednje škole trebaju prijaviti na natječaj koji će Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisati za akademsku godinu 2021./2022. za upis kandidata na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) Aeronautika – vojni pilot Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, zajedno s ostalim kandidatima – učenicima 4. razreda srednje škole.

Više informacija na www.vojnipilot.hr

Više informacija o javnom pozivu za učenike 3. razreda srednje škole zainteresiranim za studij aeronautika – vojni pilot, nalazi se na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr a dodatne obavijesti zainteresirani kandidati i kandidatkinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane.

Tekst: MORH, Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments