6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

(Koronavirus) Stožer u Osijeku: Svi sumnjivi – negativni! Kapacitet Osijeka 1.300 kreveta!

2 min read
- Ono što je važno za Županiju, koronavirusa nema! Nemamo u OBŽ niti jednu oboljelu osobu! - kazao je Ivanović
kbc osijek

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je danas sjednicu na kojoj su prezentirani zaključci sa sjednice Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske i raspravljao o poduzetim preventivnim mjerama u slučaju pojave koronavirusa na području OBŽ.

Nakon sastanka su izjave za medije dali prof.prim.dr.sc. Ljiljana Perić, dr.med. predstojnica Klinike za infektologiju i dožupan Goran Ivanović.

– Tri pacijenta sa sumnjom na koronavirus imala su negativne testove. Nemamo veći priljev bolesnika, pratimo stanje, službe rade i nema razloga za veću zabrinutost, a posebno nema za paniku. Spremni smo primiti sve eventualne bolesnike, imamo 52 kreveta, a kapaciteti se mogu i proširivati bude li potrebe. Slijedimo plan i zaista možemo zbrinuti veliki broj ljudi – kazala je prof.prim.dr.sc. Ljiljana Perić, dr.med. predstojnica Klinike za infektologiju.

– Ono što je važno za Županiju, koronavirusa nema! Nemamo u OBŽ niti jednu oboljelu osobu! – kazao je Ivanović, a na izravan upit o kapacitetima za eventualne oboljele i gdje se kapaciteti nalaze, nije smio odgovoriti.

– Naputak je da o tim objektima ne govorimo, zacjelo iz sigurnosnih razloga, ali na području Osijeka, to vam mogu reći, imamo i do 1.300 kreveta – zaključio je.

Ranije smo saznali…

– Klinika za infektologiju KBC Osijek ima u pripremi 52 kreveta, a na prostoru cijele KBC Osijek postoji mogućnost za opremanje i dodatnih kapaciteta za eventualne oboljele, gdje prije svega mislimo na bivši psihijatrijski odjel – kazala je Ivana Gusak Galić iz Odjela za odnose s javnošću OBŽ, nastavljajući…

– Stožer nadalje predviđa i kako studentski i đački domovi, u nekakvom slučaju proglašenja epidemije, također mogu biti prostori za zbrinjavanje zaraženih osoba. Uglavnom, poduzet će se sve mjere kako bi objekti bili u funkciji – zaključila je Ivana Gusak Galić.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments