29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku i OBŽ i dalje nije prisutan koronavirus! Testirano 11 osoba!

2 min read
Stožer Civilne zaštite u Osječko-baranjskoj županiji danas je održao redovitu konferenciju za novinstvo, a 'pojačanu' nazočnošću župana, rektora sveučilišta..., uz ranije uvijek prisutne Ljiljanu Perić, predstojnicu Klinike za infektologiju KBC Osijek i Gorana Ivanovića, dožupana Osječko-baranjske županije.
civilna zaštita ljiljana perić

Osijek je i dalje ‘koronavirus free’ grad, kao i Osječko-baranjska županija. Rečeno je to danas u 11 sati na redovitoj ‘pressici’.

Stožer Civilne zaštite u Osječko-baranjskoj županiji danas je održao redovitu konferenciju za novinstvo, a ‘pojačanu’ nazočnošću župana, rektora sveučilišta…, uz ranije uvijek prisutne Ljiljanu Perić, predstojnicu Klinike za infektologiju KBC Osijek i Gorana Ivanovića, dožupana Osječko-baranjske županije.

– Za sada nemamo niti jednu oboljelu osobu od koronavirusa u županiji. Sve je više dezinformacija kako koronavirusa ima, a mi kao šutimo. To nije istina! Koronavirusa kod nas nema! – kazao je Goran Ivanović, dožupan i načelnik Stožera Civilne zaštite za OBŽ.

– Sve Vas molim da ‘fake news’ ne uzimate zdravo za gotovo. Sve informacije ćete dobiti od nas. Panika je vrlo opasna i može napraviti puno više problema od samog koronavirusa. Županija je organizirana i spremna i nema niti jednu oboljelu osobu od koronavirusa – dometnuo je za Ivanovićem i župan Ivan Anušić.

– Do sada je kod nas testirano 11 osoba i nitko nema koronavirus. I javljaju mi kolege iz Vukovara da su i ondje 2 negativna testa. Nekoliko uzoraka šaljemo dnevno i dobivamo brzo rezultate natrag. Ovo nije vrijeme za druženje, okupljanja i kontaktiranja. Perite ruke, ne hrlite kod kuće po dolasku izvana prvo pozdraviti ukućane, ne prije nego operete ruke – rekla je i Ljiljana Perić iz KBC-a Osijek.

– Za djelatnike Sveučilišta je sada odluka o samoizolaciji obvezujuća, a za sve one koji se vraćaju u Hrvatsku. Govorim to zato što imamo studente koji su na razmjeni i koji se vraćaju u Hrvatsku – rekao je Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Inače, 256 je upisanih osoba u evidenciju ZZJZ-a, 68 pod nadzorom, 33 u samoizolaciji.

Foto: OBŽ

Facebook Comments