1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

OSIJEK COVID-19 UPDATE: 57 oboljelih osoba u OBŽ! 5 osoba na respiratoru!

2 min read
- Da ove osobe nisu bile u samoizolaciji danas bi ovdje bio cirkus, veći nego u Genovi. Zato, držite se uputa - kazao je iz ZZJZ-a Kožul.
osijek koronavirus

Osječko-baranjska županija od jutros ima 57 oboljelih osoba od koronavirusa, što je ‘skok’ za 11 osoba u odnosu na prethodni dan, doznaje se danas na konferenciji za novinstvo Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Od toga, 15 osoba je u bolnici, 5 na respiratoru, 2 su policajca zaražena, 1 medicinski tehničar…

– Od jučerašnjeg dana u Osječko-baranjskoj županiji do danas imamo ukupno 57 oboljelih osoba, to je povećanje za 11 osoba. Moram to pojasniti… Od tih 11 osoba, 10 osoba su osobe koje su bile u samoizolaciji od prošlog tjedna. Tako da mi zaista imamo samo 1 novooboljelog, a čiji su kontakti ‘pohvatani’. Iamo još 37 testova u čekanju. I imamo 523 pacijenta u izolaciji – kazao je Zlatko Pandžić, ravnatelj ZZJZ-a OBŽ.

– Na infektologiji je 15 osoba, od čega 5 pacijenata u respiracijskom centru, a broj otpuštenih bolesnika je 9. Medicinski tehničar nam je pozitivan na koronavirus, ali nekoliko je dana već prije toga bio u samoizolaciji. Nije hodao po gradu i širio bolest – kazao je i ravnatelj KBC Osijek Željko Zubčić.

Ladislav Bece, načelnik PU OBŽ izvijestio je o još jednom oboljelom policajcu, sada ukupno 2.

– Imali smo 3 dojave o kršenju samoizolacije, od kojih je 1 bila ispravna. Obavili smo još 115 izvida, i sve su osobe s izrečenom mjerom samoizolacije bile kod kuće. Na punktovima (8 stalnih i 41 privremeni) provjere propusnica 9 osoba nije imalo valjan dokument – izvjestio je Bece.

A najsnažniju poruku i izjavu dao je Karlo Kožul…

– Da ove osobe nisu bile u samoizolaciji, danas bi ovdje bio cirkus, veći nego u Genovi. Zato, držite se uputa – kazao je iz ZZJZ-a Kožul.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments