30. ožujka 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dijete iz Doma Klasje nije zaraženo Covidom-19

1 min read
- Dijete nije pozitivno. Nakon iskazane sumnje ZZJZ-a OBŽ u nalaz, obavljeno je dvostruko kontrolno testiranje, a koje je dalo negativan rezultat - javili su, što znači kako je dijete iz Doma Klasje bez zaraze i provedene samoizolacije prije nego se pridruži drugim 'klincima'.
dijete superman

Dijete izuzeto iz obitelji i smješteno u Dom Klasje, a gdje je, sukladno proceduri testirano na Covid-19 i smješteno u samoizolaciju od 14 dana, ipak nije pozitivnog nalaza na koronavirus kako je jučer bilo priopćeno. Ponovljenim testiranjem utvrđen je negativan nalaz, javljaju danas iz Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Naime, kako nadalje javlja Stožer, svi testovi koji su u subotu analizirani u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ukupno 131, bili su negativni na virus COVID-19. Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su po nalogu epidemiološke službe obavljani kontrolni nalazi i – dvostrukim negativnim testom potvrđeno je da ipak nisu pozitivni, pa se te osobe više ne vode kao pozitivne. Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice. Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije tako je ostao 131 osoba.

– Dijete nije pozitivno. Nakon iskazane sumnje ZZJZ-a OBŽ u nalaz, obavljeno je dvostruko kontrolno testiranje, a koje je dalo negativan rezultat – javili su, što znači kako je dijete iz Doma Klasje bez zaraze i provedene samoizolacije prije nego se pridruži drugim ‘klincima’.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments