Ned. ruj 20th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić (HDZ): Ulice su nam u mraku!

2 min read
U gotovo totalnom mraku HDZ je jasno upozorio na probleme koji su nastali zbog projekta modernizacije javne rasvjete u Osijeku - stoji u priopćenju HDZ-a.

Konferencija za javnost koju je organizirao osječki HDZ održana je sinoć u naselju JUG I, na križanju Skopske i Daruvarske ulice gdje je nedavno postojeća ulična rasvjeta zamijenjena novom modernom LED rasvjetom – stoji u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE

U gotovo totalnom mraku HDZ je jasno upozorio na probleme koji su nastali zbog projekta modernizacije javne rasvjete u Osijeku.

Riječ je o još jednom “mega” gradskom projektu koji je bio velebno najavljivan, a sada smo dobili mračne ulice u kojima su samo ceste djelomično osvijetljene dok su nogostupi u potpunom mraku. Nažalost, Osječani zbog toga hodaju s upaljenim svjetiljkama na mobitelima. Počela je nastava u školama, bliži nam se vrijeme kada su dani sve kraći, a Osijek postaje sve mračniji. Upravo iz tog razloga moramo reagirati kako bismo zaštitili naše sugrađane zbog realizacije projekta koji očigledno ima dosta nedostataka, rekao je prvi čovjek osječkog HDZ-a Ivan Radić.

Prvo su nezadovoljstvo iskazali građani u središtu, a sada je to pristuno u svim dijelovima Grada, rekao je Radić te najavio da će HDZ tražiti odgovore od gradskih čelnika.

Tražimo da na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća projektant i svi oni koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta daju odgovore građanima kako treba izgledati nova javna rasvjeta u Osijeku, u kojima fazama će se realizirati, zašto su nam veći dijelovi ulica mračni i kada će to biti riješeno, navodi pitanja Radić.

Radić poručuje da je svima u interesu obnova javne rasvjete u Osijeku, no na način da imamo odgovarajuće osvijetljene i sigurne ulice.

Foto: HDZ

Facebook Comments