Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tragedija i u Osijeku: ‘Uzeli su mi bebu i smjestili je u dom. Tamo je na Uskrs umrla’

2 min read
Beba je nakon rođenja oduzeta roditeljima jer su socijalni radnici osječkog Centra za socijalnu skrb, na temelju nalaza pedijatrice osječke bolnice koja je bebu liječila nakon porođaja, smatrali da je tako malo dijete sigurnije u Domu Klasje nego kod kuće - niže 24sata.
svijeća

U Dječjem domu Klasje u Osijeku umrla je dvomjesečna beba Aurora. Beba je nakon rođenja oduzeta roditeljima jer su socijalni radnici osječkog Centra za socijalnu skrb smatrali da je tako malo dijete sigurnije u Domu Klasje nego kod kuće… – piše 24sata iz pera Danijele Mikole o strahoti koja se dogodila u Osijeku…

Zadnji put smo bili kod nje u subotu, dan prije Uskrsa. Bila je dobro raspoložena, smijala se, grlili smo je, nosili, igrali se s njom. Primijetili smo da malo hropće dok diše pa smo to rekli odgojiteljici. Dijete se činilo dobro, a onda nam je u pola 10 ujutro na vrata pozvonila policija i rekla nam da je Aurora umrla… Ovako započinju svoju šokantnu priču Ivan (30) i Verona (29) Kovačević iz Osijeka. U rano jutro na Uskrs, u Dječjem domu Klasje u Osijeku, umrla je njihova dvomjesečna beba Aurora. Beba je nakon rođenja oduzeta roditeljima jer su socijalni radnici osječkog Centra za socijalnu skrb, na temelju nalaza pedijatrice osječke bolnice koja je bebu liječila nakon porođaja, smatrali da je tako malo dijete sigurnije u Domu Klasje nego kod kuće – niže 24sata, a detaljan članak, navodni uzrok smrti, razloge oduzimanja djeteta, rješnje, kao i svjedočenje roditelja čitajte OVDJE.

(…)

Socijalna radnica Vlasta Radaković, koja je voditeljica odjela za malodobnu djecu, rekla joj je da su dobili medicinsku dokumentaciju iz bolnice i mišljenje djetetove liječnice, dr. Mirne Sipl, da je ona kao majka svojim nemarnim odnosom prema dijabetesu tijekom trudnoće ugrozila svoj i bebin život te je preporučila oduzimanje djeteta.

(…)

Roditelji imaju šestero djece. Od 11 do 2-je godine. Na korištenje su od Grada Osijeka dobili stan od 84 ‘kvadrata’. Tvrde kako kod njih nije bilo obiteljskog nasilja ni alkohola, ali kako su dugo u sustavu Centra za socijalnu skrb. Djecu su im uzimali i ranije, a prvo dijete je majka rodila kao maloljetnica. Oduzimanje Aurore je, sukladno rješenju, izazvano nemarom majke prema vlastitoj bolesti, čime je, kaže se, dovela u opasnost bebu. 

Više čitajte OVDJE.

Centar za socijalnu skrb i Dom Klasje su danas održali konferenciju za novinstvo, a više čitajte OVDJE.

Foto: Pixabay (ilustracija)

.

Facebook Comments