16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

I Bozanić o cijepljenju: Crkva se želi ravnati znanstvenim dostignućima i smjernicama Svete Stolice

1 min read
Posebno je naglasio kako se Crkva, poštujući slobodu svakoga građanina, želi ravnati znanstvenim dostignućima te smjernicama Svete Stolice i primjerom pape Franje.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak na Kaptolu zamjenicu ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivanu Pavić Šimetin, a u razgovoru su se složili o važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskog društva glede cijepljenja protiv koronavirusa.

Doktorica Pavić Šimetin zahvalila je kardinalu Bozaniću na podršci i suradnji u situaciji ugroženosti koronavirusa i izvijestila ga o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama i planovima suzbijanja pandemije, priopćio je popodne Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Bozanić je zahvalio za sve napore koje liječnici i ostalo medicinsko osoblje čine za ljude oboljele od bolesti, istaknuvši važnost suradnje i kvalitetnog informiranja.

Posebno je naglasio kako se Crkva, poštujući slobodu svakoga građanina, želi ravnati znanstvenim dostignućima te smjernicama Svete Stolice i primjerom pape Franje.

“U tom je kontekstu posebno istaknuo kako je u okviru programa cijepljenja, u domovima za starije osobe provedeno i cijepljenje umirovljenih svećenika u Svećeničkom domu u Zagrebu, što je, nadamo se, očuvalo tu Ustanovu od ugroženosti bolesti koronavirusa”, navodi se u priopćenju.

“Sugovornici su se složili o važnosti jačanja odgovornosti svih dionika hrvatskoga društva kako bi se dostupnim preventivnim mjerama, posebno cijepljenjem, što prije suzbila pandemija koja nas je pogodila”, ističu iz Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije.

(Hina)

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments