14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Evo popisa ljekarni u OBŽ koje će cijepiti… Predbilježbe kreću od 6. rujna!

2 min read
Razumije se, iako nije bez poziva, moći će se u dogovoru odabrati adekvatan termin, kao i cjepivo.

U ljekarne dolaze mobilni timovi, a cijepljenje će se obavljati po utvrđenom rasporedu. S nacionalne razine je najavljeno još prošlog mjeseca kako će mogućnost cijepljenja protiv bolesti Covid-19 biti uvedena i u ljekarne, a kojima je osnivač lokalna razina, što su u Osječko-baranjskoj županiji Ljekarne Srce. Glasnogovornica Martina Gavran Duvnjak potvrdila je još tada kako su u ljekarnama tehnički spremni, kako imaju pristupe svim potrebnim bazama podataka, kako rješavaju mobilne timove i lokacije, a od danas je izvjesno kako će cijepljenje biti realizirano na 5 lokacija u OBŽ i kako se predbilježbe počinju primati od 6. rujna.

– Odabrali smo lokacije gdje je možda bila manja dostupnost cjepiva u minulom razdoblju. Na popisu nema Osijeka, a stoga što je u Osijeku na više lokacija otvorena mogućnost cijepljenja i ono je zaista dostupno. Tako da ćemo početi cijepiti u ljekranama – Višnjevac, Darda, Đurđenovac, Dalj i Centar Đakovo – kazala je Martina Gavran Duvnjak, dodajući da je ovo cijepljenje s predbilježbom, ne bez poziva, da je potrebno javiti se prethodno ili osobno ili telefonski u odabranu poslovnicu ljekarni.

– Od 6. rujna primamo predbilježbe, a kada će svatko znati svoj raspored – dodala je.

Razumije se, iako nije bez poziva, moći će se u dogovoru odabrati adekvatan termin, kao i cjepivo.

Inače, ljekarne već neko vrijeme sudjeluju u procesu cijepljenja, a izdavanjem Covid potvrda, kojih je samo u prvom tjednu izdavanja bilo zatraženo i više od 300 u Ljekarnama Srce.

Foto: Google Street View (screenshot)

Facebook Comments