Ned. stu 28th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Wow! Osječka glumica uspješno i s namjerom propela konja! Podijelila s ponosom raniju ‘fotku’!

2 min read
- Nikad neću zaboraviti osjećaj kad sam ovo prvi put uspjela napraviti. Sama. Namjerno i svjesno - počinje svoj 'post' osječka glumica sa zagrebačkom adresom Katarina Baban, širok hrvatskoj javnosti poznata i kao glumica u nekoliko domaćih TV serijala, svakako kao sudionica TV Showa Tvoje lice zvuči poznato...

Propinjanje konja zapravo je, pišu stručnjaci, komunikacijski signal konja, kojim javlja da mu nešto ne odgovara, bilo jahač, zadatak, bilo da je samo lijen toga trenutka… Ali, dobro uvježban jahač i dobro uvježban konj, dodaju stručnjaci, mogu to izvesti i s namjerom, u kontroliranim uvjetima od strane jahača. Potrebno je sjajno znanje jahača i razumjevanje s uvježbanim konjem. Osječka glumica Katarina Baban uspjela je, tvrdi na Instagramu, upravo namjerno i uspješno propinjanje konja. Wow! Bravo!

– Nikad neću zaboraviti osjećaj kad sam ovo prvi put uspjela napraviti. Sama. Namjerno i svjesno – počinje svoj ‘post’ osječka glumica sa zagrebačkom adresom Katarina Baban, širok hrvatskoj javnosti poznata i kao glumica u nekoliko domaćih TV serijala, svakako kao sudionica TV Showa Tvoje lice zvuči poznato…

– Naime, kad sam bila klinka, ono baš jako mala ‘klinka’, odveli su me roditelji na hipodrom, jer sam željela probati jahati. Znate kako to “jahanje” izgleda kad prvi put sjednete na konja i još ste ‘klinka’, pritom. Vodi vas na uzici u krug ‘curka’ koja konje poznaje više nego išta. Nema tu nekog pretjeranog jahanja. Više sjedenje i uživanje. No eto, prilikom tog mog prvog kvazi jahanja, gdje sam bila jako sretna i uzbuđena, konj je odlučio ovo odraditi. Da, ovo sa fotke. Zlobnici će sada reći da – htio te zbacit’ jer si bila naporno dijete. Nisam i ne. Neki vrag se dogodio u štali pored, konji su se uznemirili pa tako i ovaj moj. E sad zamislite ovaj trenutak na konju dok si ‘klinka’ i probaaaajte samo zamisliti moju mamu sa strane. ‘Kontam’ da je posijedila u tom trenu. Nekim čudom ja nisam pala, dapače, poprilično ‘profi’ sam se držala. Kao i nekih 15-tak godina poslije – pisala je Katarina Baban.

– Ne moram spomenuti da smo momentalno išli kući i da su mi sve daljnje egzibicije po pitanju konja bile zabranjene. Tako da vam ne moram opisivat reakciju kad sam mami nakon tih 15-tak godina rekla da krećem na jahanje. I krenula sam. Nedugo zatim i snimala seriju gdje su se baš takve egzibicije (koje su mi očito bile u krvi) tražene. Imala sam nevjerojatnu čast da baš ovo naučim pod budnim okom Ive Krištofa (tko ne zna, neka ‘gugla’ na kojim projektima je taj čovjek sve radio i kakvim zvijezdama je bio kaskader te kogaaa je sve naučio kako se to radi). Nikad se nisam sigurnije osjećala i nikad nisam bila ushićena kao u ovom trenutku ovdje. Mislim da je vrijeme da se tome vratim – napisala je Baban.

Foto: Instagram (screenshot)

Facebook Comments