27. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plenković najavio paket mjera ublažavanja udara na standard kada cijene plina i struje krenu gore

1 min read
Pa ipak, nije rečeno kojim će se metodama, odnosno alatima poslužiti Vlada, odnosno hoće li reagirati na cijenu, na PDV, 'vaučer'...

Valja nem očekivati cjeloviti paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata, a kojeg nacija, građani i gospodarstvo očekuju u travnju. Najavu paketa mjera za ublažavanje najavio je danas premijer Andrej Plenković, tvrdeći kako Vlada ima niz alata na raspolaganju kada je u pitanju aktivnost najvećeg distributera plina i struje – HEP-a.

– …tako da ćemo, do trenutka kada to pitanje postane aktualno, imati cijeli paket koji će olakšati, odnosno spriječiti veći udar na standard građana – rekao je Plenković.

Pa ipak, nije rečeno kojim će se metodama, odnosno alatima poslužiti Vlada, odnosno hoće li reagirati na cijenu, na PDV, ‘vaučer’…

Najavljeno je tek da će, kao i kod očuvanja radnih mjesta, biti primijenjeno načelo cjelovitosti svoji politika. Dodano je i kako je Hrvatska uspješno odolijevala rastu cijena energenata, a za razliku od brojnih europskih država.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)