Uto. sij 25th, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Tajna’ olupine kod cestovnog mosta na Dravi u Osijeku!? 60-ih je Gago manevrom spasio most?

2 min read
Jedna od iznesenih mogućnosti bila je i kako je riječ o jednoj od teglenica koje su uništene za savezničkog bombardiranja Osijeka u 2. svjetskom ratu, no svjedočanstvo Zorislava Vajnanda nam je zapelo za oko, kao priča koju do sada nismo čuli, napose ne tako precizno. Telefonski za OsijekExpress gospodin Zorislav je ponovio...

Svako toliko padne vodostaj Drave kod Osijeka, taman toliko da izrone ‘essekerske relikvije’ pa i one starijeg datuma, od rimskih ostataka u Donjem gradu, preko ‘rebara’ lađa nasuprot KBC-a, do Garnizonskog kupališta kod Tvrđe, vodotornja i Vodenih vrata. Izroni tako svako toliko i olupina nedaleko cestovnog mosta preko Drave, kod mosta dr. Franje Tuđmana, tamo na onu stranu prema željezničkom mostu. A onda krenu i teorije i pretpostavke o tome kako je brod ondje završio, iz kojeg je vremena, čiji…?

U vrlo popularnoj Facebook grupi Osječki vremeplov i danas je objavljena fotografija olupine, a koja je nastala, zacijelo, prethodnih mjeseci niskog vodostaja (oko -140), gdje je sugrađanin Igor Balaž postavio pitanje osječkim znalcima i svjedocima znaju li otkuda olupina ondje.

Jedna od iznesenih mogućnosti bila je i kako je riječ o jednoj od teglenica koje su uništene za savezničkog bombardiranja Osijeka u 2. svjetskom ratu, no svjedočanstvo Zorislava Vajnanda nam je zapelo za oko, kao priča koju do sada nismo čuli, napose ne tako precizno. Telefonski za OsijekExpress gospodin Zorislav je ponovio…

– Moj ujak Gago, Marijan Gavranović, bio je ‘komparoš’, vozio je i brodicom 13. maj ‘pecaroše’ na ušće, polazio iz Zimske luke, kraj starog ‘šlepa’, tamo negdje paralelno sa starom pivovarom (blizu današnjeg hotela Osijek i tzv. Rupe nap.a.). Jednom prilikom motornim brodom je vukao ‘šlep’. Radilo se o motornom brodu Vukovarac. Sjećam se toga broda kao dijete, jer tada sam imao oko 12-13 godina. Pamti se to cijeli život, ali datumi blijede. Tim brodom je jednom, tada, nekad, ranih 60-ih godina, možda ’63., ’64., vukao ‘šlep’, a kojem je između dvaju mostova zakazalo kormilo. Brzo je Gago načinio nekakav manevar, nešto što su riječni mornari znali, a sve kako teglenica ne bi udarila u stup mosta. Tada se ‘šlep’ nasukao, potopio i ondje stoji i dan danas – kazao nam je Zorislav Vajnand, dodajući da dozvoljava da, sada, poslije toliko godina, možda to i nije baš taj ‘šlep’, ali je prilično siguran.

Jer, u jednom od komentara, čitatelj se složio s pričom, ali je izrazio vjerovanje da se Gagin ‘šlep’ nalazi negdje na polovici Drave, bliže luci Tranzit, da je prethodno ipak udario o željeznički most, a da je potopljen između ’65. i ’68. godine prošlog stoljeća.

– Da. Možda griješim. Samo znam da je bilo pokušaja izvlačenja. Obzirom da se nije moglo, doteglili su ga i ostavili gdje je i sada – napisao je gospodin Zorislav u odgovoru.

Kako god, kada i opet vodostaj padne, uz obalu Drave, kod cestovnog mosta vidjet ćete nasukan ‘šlep’, sada već ‘relikviju’, praktički ‘spomenik’.

Razumjevanja radi, pitali smo i gradske povijesne znalce, no jasnog odgovora nema. Svaki je zasnovan na pretpostavkama, a opet iz povijesnih činjenica ratnih razaranja, vodenica…, pa i do toga da to svakako može biti i ‘Gagin šlep’. Pa nek’ tako i ostane.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)