28. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U eksplodiranoj kući u Bilju u 1:20 pronađeno mrtvo tijelo muške osobe! Očevid traje!

2 min read
Sve su neslužbene pretpostavke usmjerene na plinsku bocu, iako se govori i o mogućnosti eksplozije čitavih plinskih instalacija, plina, no to su sve špekulacije.

Oko 1:20 iza ponoći, a nakon raščišćavanja ruševine bagerima, na mjestu gdje je bila kuća u Bilju, pronađeno je mrtvo tijelo muške osobe, potvrdio nam je jutros telefonski za OsijekExpress.com glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Zoran Kon. To je prvi, tužni i surovi dio epiloga sinoćnje eksplozije kuće u Bilju, a koja je obiteljski dom poravnala sa zemljom. Drugi dio epiloga tek se istražuje – uzrok eksplozije.

Oko 20 sati je, naime, sinoć došlo do eksplozije u kući u Bilju. Odjeknulo je zlokobno u naselju nedaleko Osijeka, da bi vrlo brzo stigle sve hitne službe na mjesto događaja. Vatrogasci JVP Osijek i DVD-a Bilje raščišćavali su područje u potrazi za osobom koja je živjela u kući, a oko 1:20 je pronađeno tijelo, koje će se sada identificirati, nastavio je telefonski Zoran Kon, dodajući još kako je očevid počeo, a da se o uzorku eksplozije prije dovršetka očevida ne usudi govoriti.

Sve su neslužbene pretpostavke usmjerene na plinsku bocu, iako se govori i o mogućnosti eksplozije čitavih plinskih instalacija, plina, no to su sve špekulacije.

Podsjećamo, sinoć su iz JVP Osijek na Facebooku objavili slike brojnih vatrogasaca na poprištu, a kako rade na uklanjanju ostataka ruševine i sudjeluju u potrazi za osobom. Inače, u potrazi su sudjelovali i potražni psi, a tragalo se za muškom osobom (47).

Prizori s fotografija su jezivi, svi zidovi kuće složeni kao kula od karata na hrpu…

UPDATE – 18:15

Uzrok eksplozije u obiteljskoj kući u Bilju nedaleko Osijeka je curenje plina. Identifikacijom je potvrđeno kako je u eksploziji život izgubio 47-godišnji muškarac, vlasnik kuće – potvrdila je PU OBŽ.

Foto: JVP Osijek