Ned. svi 22nd, 2022

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Sajam antikviteta! Langošice mirisale sve do ‘mirovinskog’! Opet velik posjet!

2 min read
Bilo je tu uvijek zanimljivih ploča i stripova, a izvjesni znalci, poput jednog osječkog povijesničara, otkrili su zanimljive budimpeštanske kataloge s kraja pretprošlog stoljeća.

Langošice su, poslovično fantastično, mirišale sve do ‘mirovinskog’. Ma, osjetile su se već kod Doma zdravlja onome tko je pješke sa zapadne strane krenuo ‘kod Školjke’ na jučerašnji Sajam antikviteta.

A unatoč ‘nebu koje je visilo’ i tijekom prijepodneva, Osječanke i Osječani su se na Sajmu antikviteta, u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., i ove subote brojali u tisućama. Neodoljiva je ‘čarobnost’ tog sajma, a kojem se Osječani vraćaju svake prve subote u mjesecu.

Nećemo vam ništa novo reći ako kažemo da je i opet bilo sve puno posjetitelja i izlagača, no sukladno onome što smo vidjeli, tržilo se možda i više no ranije.

Bilo je tu uvijek zanimljivih ploča i stripova, a izvjesni znalci, poput jednog osječkog povijesničara, otkrili su zanimljive budimpeštanske kataloge s kraja pretprošlog stoljeća.

Naravno, bilo je tu i ‘nove robe’, nakita, sitnih potrepština, ali najviše zabave i sjajnog raspoloženja, poslovičnog subotnjeg druženja. Kada se kasnije i ‘spustio’ onaj snijeg u ‘velikim krpama’, nije bio smetnja uvijek odličnom Sajmu antikviteta.

– Nas uvijek i svaki put iznova raduje ovakva posjećenost i druženje. Ispunjeni smo kolege i ja kao i svaki puta do sada. Ovakve stvari trebaju Osijeku i zato to Grad Osijek, kao naš osnivač, skupa s nama, svaki put iznova iznosi organizaciju. Izlagači zadovoljni, posjetitelji zadovoljni, mi zadovoljni… – kazao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

Vidimo se opet 7. svibnja.

Foto: OsijekExpress.com