13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Palio građevinski materijal, opožario voćnjak susjedu!

2 min read
- Policijski službenici ponovno upozoravaju na opasnost od nastanka požara, te apeliraju na građane da ne pale vatru na otvorenim prostorima, već se pridržavaju pozitivnih pravnih propisa (odluka lokalne zajednice i zakonskih odredbi) - zaključuje policija.

– Jučer, oko 16.10 sati, u dvorištu obiteljske kuće na području Općine Sibinj, 74-godišnjak je zapalio veću količinu biljnog i građevinskog materijala. Vatru je ostavio bez nadzora, te se ista proširila, zahvatila i opožarila voćnjak na susjednoj parceli – javlja policija i nastavlja…

– U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sibinj. Policijski službenici protiv 74-godišnjaka podnose obavijest Službi civilne zaštite Slavonski Brod Odjelu inspekcije zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

– Policijski službenici ponovno upozoravaju na opasnost od nastanka požara, te apeliraju na građane da ne pale vatru na otvorenim prostorima, već se pridržavaju pozitivnih pravnih propisa (odluka lokalne zajednice i zakonskih odredbi) – zaključuje policija.

A i sibinjski vatrogasci izvijestili su o događaju, točnije dvama požarima istog dana…

– …u 14 sati i 34 minuta sibinjske vatrogasce uzbunio je županijski centar 112. Prvi požar zahvatio je travu i nisko raslinje u naselju Slobodnica. Na požar izlazi 10 vatrogasaca sa 3 vozila. U 17 sati i 26 minuta, županijski centar 112 ponovno je uzbunio sibinjske vatrogasce koji su ovaj put intervenirali u naselju Bartolovcima gdje je također gorila trava i nisko raslinje. Na drugi požar izlazi 9 vatrogasaca sa 2 vozila. Brzom intervencijom vatrogasaca požari su lokalizirani i ugašeni. Molimo sve sumještane da poštuju zabranu paljenja vatre na otvorenom prostoru – javljaju na Facebooku iz DVD Sibinj.

Foto: DVD Sibinj, Facebook (screenshot)