19. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vozač teretnog vozila odbio alkotest, vrijeđao policiju… 21-godišnji recidivist bez dozvole s 0,81…

2 min read
Što im je zajedničko? Smješteni su u posebnu prostoriju...

Vozač teretnog vozila odbio je alkotestiranje, makar za policiju nije bilo dvojbe kako je pod utjecajem, a 21-godišnji recidivist ‘napirio’ je prekomjernu količinu… Što im je zajedničko? Smješteni su u posebnu prostoriju…

– U subotu 24. rujna 2022. oko 20.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja, Mlinska i Jurja Križanića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, a kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 58-godišnjak koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike – javlja policija i nastavlja…

– Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. 58-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– U subotu 24. rujna 2022. oko 23.45 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,81 promil upravljao 21-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

– Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 21-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto i vozilo kojim je upravljao – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)