5. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić u Saboru na ‘Aktualcu’ dobio Butkovićevo jamstvo za 50 milijuna za obnovu Zračne luke

2 min read
- Kada gledamo investicije u Osijeku, rijetko koji grad u Hrvatskoj ima takva ulaganja u ovom trenutku - nastavio je Butković, nabrojivši projekte koje je nizao u pitanju i osječki gradonačelnik Radić.

– Uspješno aktualno prijepodne u Saboru! – naslovio je, u ovom slučaju, saborski zastupnik, ali i osječki gradonačelnik Ivan Radić objavu na Facebooku, a nakon što je, dodaje, izlobirano 50.000.000 kuna za rekonstrukciju putničkog terminala Zračne luke Osijek, na istovjetan način na koji se svojedobno za Osijek od Butkovića dobilo jamstvo i za podvožnjak na Čepinskoj, a koji je sada ‘debelo’ u fazi izgradnje.

– Nakon velikih investicija u cestovnu, tramvajsku i željezničku infrastrukturu, država ulaže i u osječki zračni promet. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo 50 milijuna kuna za rekonstrukciju putničkog terminala Zračne luke Osijek – dometnuo je nadalje u objavi Radić, dijeleći i video zapis sa saborskog ‘Aktualca’.

– Trenutačno su velika ulaganja u prometnu infrastrukturu u Osijeku i Osječko-baranjsku županiju, od Koridora Vc, preko niskopodnih autubusa, rekonstrukcije tramvajske infrastrukture, do izgradnje podvožnjaka na Čepinskoj, obnove željezničkog kolodvora…, ali ono što zahtjeva ulaganje je i Zračna luka Osijek, rekonstrukciju putničkog terminala procijenjene vrijednosti od 50 milijuna kuna, a kako bi Osijek bio konkurentan drugim zračnim linijama. Zanima me hoće li i kada doći do tih ulaganja? – pitao je na ‘Aktualcu’ Radić potpredsjednika Vlade RH i ministra mora i prometa Olega Butkovića…

– U cijeloj Hrvatskoj ulaganja u prometnu infrastrukturu iznose 25 milijardi kuna, a veći dio toga je u Osječko-baranjskoj županiji. Bio sam ondje, svjedočili smo dovršetku obilaznice Belog Manastira, a jedan od projekata je i dovršenje Vc koridora, kojeg planiramo otvoriti u studenom… – krenuo je Butković u odgovoru Radiću…

– Kada gledamo investicije u Osijeku, rijetko koji grad u Hrvatskoj ima takva ulaganja u ovom trenutku – nastavio je Butković, nabrojivši projekte koje je nizao u pitanju i osječki gradonačelnik Radić.

– Što se tiče Zračne luke Osijek, mi smo u mandatu ove Vlade otvorili 3 obnovljene zračne luke u Hrvatskoj, počevši od Zagreba. U Osijeku se ide u investiciju obnove putničkog terminala, sredstva će biti osigurana u sklopu Ministarstva mora prometa i infrastrukture i to u roku od naredne dvije godine. Čekamo raspisivanje natječaja i početak te investicije – zaključio je Butković.

Radić je zahvalio na odgovoru, dodajući da je to vitalna investicija, da je vrlo važna za Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Foto: Facebook (screenshot)