5. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Donna Vekić poražena u finalu San Diega, nakon prekinutog i nastavljenog polufinala…

2 min read
Donnin polufinalni meč bio je prekinut zbog kiše, a u trenutku vodstva Amerikanke 4-2 u trećem setu. Kada je meč u nedjelju nastavljen Vekić je vratila 'break', poravnala i držala Collins sve do 'tie-beaka', kada ju je najzad 'slomila'.

Osječka tenisačica Donna Vekić nije uspjela doći do pobjede u finalu WTA turnira u San Diegu. Poljakinja Iga Swiatek bila je bolja s 2-1 u setovima, 6-3, 3-6 i 6-0. Prva tenisačica svijeta bila je bolja. I za ovo finale Poljakinja je igrala čak tri meča manje.

Valja na umu imati da je Donna na teren u finalni meč izašla svega nekoliko sati nakon polufinalnog meča protiv Amerikanke Danielle Collins, meča koji je bio prekinut i nastavljen, meča kojeg je Donna dobila sa 6-4, 4-6, 7-6 (2).

Donnin polufinalni meč bio je prekinut zbog kiše, a u trenutku vodstva Amerikanke 4-2 u trećem setu. Kada je meč u nedjelju nastavljen Vekić je vratila ‘break’, poravnala i držala Collins sve do ‘tie-beaka’, kada ju je najzad ‘slomila’.

Vekić je osigurala 10. WTA finale u karijeri, ali poslije naslova u Kuala Lumpuru ’14. Nottinghamu ’17. i Courmayeuru ’21., na 4. će još morati pričekati.

Također, valja na umu imati i da je Vekić do finala na ovom turniru stigla kroz kvalifikacije, ‘lavovskom borbom’, a do posljednjeg meča ‘nanizala’ 4 igračice iz TOP 25.

– Čestitke Igi, ne samo za danas, nego za cijelu godinu. Bila si predobra za mene danas. Nadam se da ćemo se ponovno sresti u nekom finalu – kazala je Donna Vekić nakon meča.

– Bio je napet meč, dosta dugačak. Obje smo udaračice. (…) Drago mi je da si se vratila. Vjerujem da ćemo se još mnogo puta susresti u finalima – kazala je i Swiatek.. 

Foto: Grad Osijek (screenshot, arhiva, ilustracija)