8. prosinca 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Osijeku! U četvrtak! Prilika naučiti slagati Rubikovu kocku! I to jaaaako brzo!

2 min read
- Ako o slaganju kocke ne znate puno, ali i ako se već pomalo, amaterski bavite ovom aktivnošću, onda je ova radionica baš za vas! - dodaju i nastavljaju...

– Naučite slagati Rubikovu kocku i zadivite društvo brzinom slaganja. Sve što trebate je nekoliko pravila, malo upornosti i vježba, a to će vas učiniti vještima i brzima – stoji u uvodniku poziva iz Info centra za mlade iz Osijeka.

– Ako o slaganju kocke ne znate puno, ali i ako se već pomalo, amaterski bavite ovom aktivnošću, onda je ova radionica baš za vas! – dodaju i nastavljaju…

– Dođite u četvrtak, 20. listopada 2022. u 18 sati u prostor Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15, i učite od “profesionalca”. Radionicu će voditi Domagoj Vukosavljević iz Osijeka, sportaš, informatičar, ali i uspješni slagatelj Rubikove kocke.

– Današnji svjetski rekord za najbrže slaganje Rubikove kocke iznosi vrtoglavih 3.73 sekundi. Osim što kocka ima raznih dimenzija, odnosno slojeva, kocke se mogu slagati naslijepo, jednom rukom, pa i – nogama, a najljepše je što ju mogu slagati svi. Domagoj će vas naučiti da nije nemoguće doći, od osobe koja slaganje kocke doživljava nemogućom misijom do “slagača” koji je sposoban složiti kocku za koju minutu. Njegov osobni rekord je 6.49, a službeni je 10.49. U početku se uči mehanika kocke i kako se određeni dijelovi ponašaju okretanjem svih strana, a nakon toga algoritmi (nizovi poteza) kojima se na kraju cijela kocka posloži.

– Kako bismo lakše isplanirali ovu radionicu, molimo vas da se prijavite putem obrasca: https://bit.ly/3Tav4Mq

– Ponesite dobru volju (i svoju kocku) i vidimo se na još jednom Hangout druženju – zaključuju iz Info centra u pozivu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)