28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki PNUSKOK javlja: U tijeku uhićenja više desetaka osoba u Osijeku i Slavoniji!

2 min read
- U uhićenju osumnjičenih osoba te provođenju ostalih mjera i radnji sudjeluje oko 150 policijskih službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.

– Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske provode realizaciju operativne akcije u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, PU virovitičko-podravske, PU vukovarsko-srijemske i PU požeško-slavonske, a u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – javlja PU OBŽ upravo.

– U tijeku su uhićenja više desetaka osoba i provođenje dokaznih radnji zbog sumnje da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja – javljaju nadalje i dodaju…

– U uhićenju osumnjičenih osoba te provođenju ostalih mjera i radnji sudjeluje oko 150 policijskih službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.

– Operativna akcija rezultat je višemjesečnog rada PU osječko-baranjske – zaključuje se.

NOVO – UPDATE

Nakon što ispita sve osumnjičenike USKOK će odlučiti o pokretanju istrage, a zatraži li za neke od osumnjičenih istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage osječkog Županijskog suda, doznaje N1.

Policija i USKOK će tijekom dana izaći u javnost s podrobnijim informacijama o uhićenjima u Osijeku i Slavoniji, najavio je Božinović. Kako se neslužbeno doznaje, uhićeno najmanje tridesetak osumnjičenika iz tri organizirane skupine koje su se bavile preprodajom droge i duhana, piše N1.

Policija je prikupljala dokaze više mjeseci, stvarajući dovoljnu količiu informacija i dokaza za podizanje i potvrdu optužnice, dodao je Božinović. Na novinarsko pitanje kazao je da ne može potvrditi pretpostavke da je zaplijenjen kokain skriven u bananama.

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar MUP-a, ocijenio je akciju policije i PNUSKOK-a u Osijeku i Slavoniji kao odličan pokazatelj policijskog ‘know-how-a’ u razbijanju kriminalnih skupina.

– U posljednjih pet godina razbijeno je 128 zločinačkih udruženja koja se bave teškim oblicima kriminaliteta – kazao je Božinović, podsjetivši kako je u posljednja dva dana uhićeno gotovo 50 ljudi uhićeno na području zemlje.

Podsjećamo, USKOK i osječko-baranjska policija pokrenuli su akciju u kojoj su u tijeku uhićenja i pretresi domova te poslovnih prostora. Hitne dokazne radnje provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba. Odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. U realizaciji akcije, koja je rezultat višemjesečnog policijskog rada, sudjeluje oko 150 službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.

Foto: OsijekExpress.com (ilustracija)