17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kovač umjesto Šojat u Gradskom vijeću!? Kovač otišla u realni sektor, Šojat kaže – Gotovo s politikom!

1 min read
- Jučer sam podnijela zahtjev za aktivacijom mandata. Od sljedeće sjednice bih se trebala vratiti ukoliko to odobri mandatno povjerenstvo, a nema razloga da se to ne dogodi - kazala je za OsijekExpress.com Sonja Kovač

Ivana Šojat, nezavisna vijećnica Grada Osijeka, s liste i iz redova Kluba SDP-a, napušta Gradsko vijeće od sljedeće sjednice, sve su prilike, jer na svoje mjesto, dolazi Sonja Kovač, potvrdile su nam je to i Sonja Kovač i osječka književnica Ivana Šojat, koja je na listi te stranke bila ispod Kovač, a radno mjesto Kovač u Kuhačevoj 9 bilo nespojivo s vijećničkim mandatom. Međutim, Sonja Kovač je otišla na drugo radno mjesto i sada može ući u Vijeće.

– Jučer sam podnijela zahtjev za aktivacijom mandata. Od sljedeće sjednice bih se trebala vratiti ukoliko to odobri mandatno povjerenstvo, a nema razloga da se to ne dogodi – kazala je za OsijekExpress.com Sonja Kovač, dodajući kako se realizirala u realnom sektoru i napustila gradsku upravu isključivo zbog boljih financijskih uvjeta i izazova.

Ivana Šojat ukratko je za OsijekExpress.com kazala kako se nada da će njezine inicijative i postavljena pitanja, napose o kulturi, naći svoj put realizaciji, a izražava jedino žaljenje što je u klupama vijeća bila svjedokom slabe ili nikakve aktivnosti pojedinih vijećnika.

Na izravan upit – je li to kraj njezina bavljenja politikom, Ivana Šojat je rekla kako će nastaviti djelovati kroz javnu riječ, ali da u izborima, odnosno na listama, više neće sudjelovati. Kaže, izlazak iz Vijeća bit će i njezino konačno ‘ne’ izravnom bavljenju politikom.

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija)