1. travnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanke nominirane za Porina! Aklea Neon za Najbolji album, Mia Dimšić za Pjesmu godine!

2 min read
Aklea Neon i Mia Dimšić konkuriraju za najveću glazbeni nagradu u državi, nagradu struke, nagradu Hrvatskog društva skladatelja (HDS), Hrvatske glazbene unije (HGU) i Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Dvije ponajbolje osječke glazbenice, u ovom trenutku, čekaju mogući Porin. Saznale su to večer prije Dore, na kojoj su obje ranije nastupale, jedna prije godinu dana, druga godinu prije. Aklea Neon i Mia Dimšić konkuriraju za najveću glazbeni nagradu u državi, nagradu struke, nagradu Hrvatskog društva skladatelja (HDS), Hrvatske glazbene unije (HGU) i Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Aklea Neon, osječka glazbenica brojnima poznata i kao Dorotea Zovko, nekadašnja Brevisica, ima nominaciju za Porina. Njezin album Dođi na Joji nominiran je za Najbolji album elektroničke glazbe godine. Istovremeno, još jedna Osječanka čeka Porina, Mia Dimšić. Lanjska pobjednica Dore ima nominaciju za Najbolju pjesmu godine, sa skladbom Guilty Pleasure. Hoće li u Osijek stići nagrada?

U kategoriji za Najbolji album elektroničke glazbe Aklea Neon će se ‘odvagati’ s Pocket Palmom i albumom Atomi ReWork, kao i Annom Moor i albumom Plavi avioni.

Konkurencija je veća kod Mije Dimšić, a gdje se Osječanka za Porina mora ‘izboriti’ između ekipe Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec i skladbe Dani koji sjaje, zatim Parnog valjka i pjesme Ponovo, između izvedbe Eni Jurišić i Matija Cvek Trebaš li me, naposljetku i Massima sa skladbom Zamisli.

Aklea Neon objavila je na Instagramu snimak svog doživljaja i trenutka saznanja o nominaciji. Skakala je i ‘pocikivala’ od sreće, kao ‘malo dijete’. Video možete vidjeti OVDJE.

– Guilty pleasure je jučer nominirana za pjesmu godine! Hvala Porinu i svim glasačima iz struke. Nekako je posebno lijepo što sam to saznala baš sinoć kad sam stigla u Opatiju i nakon točno godinu dana ponovno stala na pozornicu Dore, ovaj put s malo drugačijom verzijom te pjesme, s 0 stresa i kao ludi navijač sa strane. Život nekako uvijek zna simbolično zatvoriti krug – napisala je na Facebooku Mia Dimšić, nastavljajući…

– Preponosna sam na put koji je Guilty Pleasure prošla u tih godinu dana i prezahvalna mnogima koji su joj otvorili svoja vrata. Uz nju sam u 2022. proputovala Europu, a dobrim dijelom i SAD, upoznala ljude do kojih sam mislila da je gotovo nemoguće doći, otpjevala ju na pozornicama na kojima su nastupali neki moji idoli sa svjetske scene i samu sebe po stoti put uvjerila da je na kraju dana najvažnije samo se usuditi i probati. Nikad nikad ne znaš što se može dogoditi. S tim lijepim mislima ova se priča lagano primiče kraju. Dobrano je odslužila svoje i vrijeme je za neke nove… – napisala je na kraju Mia.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Instagram (screenshot)