29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Kućica na retfalačkoj ‘pijaci’ zapaljena je namjerno! Netko je razbio prozor i ubacio zapaljivi predmet!

1 min read
- Požar se proširio na predmete u kućici uslijed čega je došlo do topljenja PVC obloge i izolacije. Materijalna šteta cijeni se na oko 5.000 eura. Tragamo za nepoznatim počiniteljem - dodaju iz policije.

– Obavljenim očevidom očevidne ekipe Policijske uprave osječko-baranjske i protupožarnog inspektora utvrđeno je da je do požara došlo ljudskom radnjom, odnosno da je nepoznati počinitelj nakon što je razbio staklo na kućici ubacio zapaljivi predmet u unutrašnjost – javila je danas policija iz Osijeka, a nakon obavljenog očevida.

– Požar se proširio na predmete u kućici uslijed čega je došlo do topljenja PVC obloge i izolacije. Materijalna šteta cijeni se na oko 5.000 eura. Tragamo za nepoznatim počiniteljem – dodaju iz policije.

Inače, do požara je došlo 22. veljače oko 17:30 sati. Gorjela je kućica na tržnici u Ulici Ljudevita Posavskog u Osijeku, kućici u vlasništvu 57-godišnjakinje iz Osijeka. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Inače, gorjela je, razvidno je iz fotografija JVP Osijek, jedna od montažnih kućica, a čija je namjena, zacijelo, prodaja voća i povrća. Fotografije sugeriraju kako su vatrogasci spasili njezinu konstrukciju, ali je interijer sasvim sigurno značajno stradao.

Tržnica u Retfali nalazi se, inače, odmah iza prvih zgrada s lijeve strane Naselja Ljudevita Posavskog, odmah nakon ulaza od strane Strossmayerove ulice.

Foto: JVP Osijek (screenshot)