17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Oporavio se ‘kralj visina’! Orao štekavac izašao iz oporavilišta! Ponovno je u lovu!

1 min read
- Nakon nešto više od mjesec dana oporavka, orao je bio spreman za vraćanje u prirodu te je prstenovan i pušten na području nasipa prema Halaševu - dodaju.

‘Kralj visina’ ponovno leti, ponovno je u lovu. Nakon oko mjesec dana oporavka u osječkom oporavilištu za životinje osječkog ZOO-a, u prirodu je vraćen orao štekavac, tijekom veljače nađen nesposoban za let, lov, preživljavanje…

– Djelatnici osječkog Zoološkog vrta, kojim upravlja Unikom, u suradnji s Tiborom Mikuškom iz Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode te Ivicom Jozićem, rendžerom Agencije za zaštitu životinja OBŽ, iz Oporavilišta su u prirodu pustili orla štekavca – javlja Unikom na Facebooku i dodaje…

– Orla je rendžer Jozić pronašao početkom veljače na području Regionalnog parka Mura-Drava između 2. i 1. kilometra Drave, a ptica je imala iščašeno krilo i slijepljeno perje.

– Nakon nešto više od mjesec dana oporavka, orao je bio spreman za vraćanje u prirodu te je prstenovan i pušten na području nasipa prema Halaševu – dodaju.

Ostalo svjedoče fotografije…

Foto: Unikom, Facebook (screenshot)

POSLIJE OPORAVKA


PRIJE OPORAVKA