28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Amandman Romane Nikolić: Traži smanjenje PDV-a za dječje sjedalice i pelene…

1 min read
- Na navedenu odredbu zakona, podnijela sam amandman - zaključila je Nikolić u priopćenju.

Saborska zastupnica iz Osijeka, iz redova Socijaldemokrata, Romana Nikolić podnijela je amandman u Saboru, tražeči smanjenje stope PDV-a za dječje sjedalice i dječje pelene, javljeno je priopćenjem medijima.

– Uzimajući u obzir inflatorni udar kao i tešku gospodarsku situaciju koja je zahvatila naše građane, posebice brojne obitelji čiji su se troškovi drastično povećali, postavljam pitanje zašto nadležno ministarstvo u ovim izmjenama Zakona o porezu na dodanu vrijednost nije predvidjelo smanjenje stope PDV na dječje sjedalice za automobile i dječje pelene s 13% na 5% – stoji u priopćenju Romane Nikolić o njezinom amandmanu, u kojem se dodaje…

– Osim što je prijeko potrebno učiniti cjenovnu dostupnost na navedene proizvode, isto tako Međunarodni izvori i preporuke državama su da se i ovi proizvodi uključe u kategoriju osnovnih proizvoda, ali i omogući niža stopa PDV-a.

– Ukoliko zaista želite biti socijalno pravedni i ukoliko zaista želite poboljšati trenutnu gospodarsku situaciju, razmotrite moj prijedlog. Trenutni porezni sustav pun je diskriminirajućih mjera.

– Na navedenu odredbu zakona, podnijela sam amandman – zaključila je Nikolić u priopćenju.

Foto: Socijaldemokrati (screenshot)