16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Završen projekt Regionalnog centra kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek!

2 min read
Zgrada završava s opremanjem s vrhunskom specijaliziranom opremom, a dio opreme prilagođen je za osobe s invaliditetom i teškoćama u razvoju.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin nazočio je završnoj konferenciji projekta RCK ELPROS te izrazio veliko zadovoljstvo projektom i uspjehom Elektrotehničke i prometne škole.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mogu reći da sam iznimno zadovoljan i drago mi je što je završen ovaj projekt te izgrađen Regionalni centar kompetentnosti elektrotehnike i računarstva. Naime, uvijek sam tu nekako i subjektivan, to je moja struka, ovdje u susjednoj zgradi fakulteta i radim. Znam koliko su ovakvi projekti važni za grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju i za Republiku Hrvatsku u cijelosti. Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Čestitam i Županiji koja je osnivač srednjih škola pa tako i Elektrotehničke i prometne škole na koju je navezan ovaj RCK. Svakako bih izdvojio ovdje da upravo kada govorimo o dolasku američke tvrtke Jabil u Osijek, od samog početka tih razgovora, djelatnici Elektrotehničke i prometne škole na čelu s ravnateljem Kovačićem, sudjelovali su s nama u razgovorima. Investitorima je bilo iznimno važno da postoji ovako jaka srednja škola koja može obrazovati dovoljan broj kadrova za njihovo postrojenje, za njihovu buduću tvornicu. Upravo Elektrotehnička i prometna škola je nositelj obrazovanja budućih kadrova i u posebnim odjelima odnosno posebno u području obrazovanja odraslih. Moram istaknuti tu veliku i značajnu ulogu. Ponosni smo na školu, naravno i na fakultet i na sve koji su sudjelovali u ovome jer njihov doprinos je velik – rekao je Vulin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Regionalnom centru kompetentnosti Elektrotehničke i prometne škole Osijek završeni su vanjski i unutarnji radovi nove zgrade, a završava se i montaža specijalizirane opreme. Novih 2000 m2 prostornih kapaciteta za školu stvorit će kvalitetnije uvjete za rad i obavljanje praktičnog dijela nastave.

Zgrada završava s opremanjem s vrhunskom specijaliziranom opremom, a dio opreme prilagođen je za osobe s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Cilj je omogućiti svim polaznicima RCK ELPROS  kvalitetnije praćenje nastave i sudjelovanje u provedbi praktičnih aktivnosti. Novi laboratoriji, radione i učionice doprinijet će unaprjeđenju redovitog strukovnog obrazovanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Raznovrsni interaktivni sadržaji, oprema i radione, omogućit će polaznicima da teoriju pretvore u praksu te u konačnici po završetku školovanja budu konkurentniji na tržištu rada. Praktičnim radom brusit će vještine za poslove u sektoru elektrotehnike i računalstva, a po završetku kao vrhunski stručnjaci pridonijeti razvoju sektora na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Opremanje i nadogradnja škole omogućeni su kroz projekt RCK ELPROS – Infrastruktura, Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja vrijednosti skoro 4 milijuna eura koji je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.

Tekst i foto: Grad Osijek