2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još ni blizu nije gotovo! Danas se nastavlja proslava Dana GČ Donji grad…

2 min read

Uz Crkveni god preslavnog imena Marijina, Gradska četvrt Donji grad Osijek, posljednjih dana obilježava i slavi svoj dan, a danas je ‘krešendo’ proslave, koja je posljednjih dana imala pregršt događanja.

Kako je Donji grad dom Dječjem kazalištu, rukometnom klubu Olimpija, u nedjelju slijede sportske i kulturne manifestacije, sjajan koncert u večernjim satima, malo nakon Svečane sjednice Vijeća. Poslije ‘pauze’ u ponedjeljak i ‘rekuperacije’ za sljedeći dan, u utorak očekujte i prijateljsku nogometnu utakmice Olimpije i Osijeka. Koliko je samo Olimpija sve ove godine dana kasnijih igračina provoligašu.

Danas se održava rukometni ženski turnir, do 15 sati, na kojem nastupaju Olimpija, Osijek, Đakovo i Darda, do 15 sati traje i stolnoteniski turnir otvorenog tipa, u starosnoj kategoriji do 60 i preko 60 godina…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Večeras u 18:30 sati sveta misa na rasporedu je u Župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina, a u 19 sati počinje Svječana sjednica Vijeća Gradske četvrti Donji grad, uz nastup učenika Osnovne škole Jagode Truhelke i Osnovne škole Ljudevita Gaja. U 20:00 sati na rasporedu je nastup donjogradskih i osječkih glazbenih sastava, među kojima su Igor Delač, Vinyl 33, Crni Petar, Fluentes, D’Intriga, DGO Band Aid, Dane Magdić i Ivano Čepo.

– Osječki kvart Donji Grad dom je Nogometnog kluba Olimpija posljednjih 100 godina. Klub je osnovan 7. rujna 1923. te je svakako ponos ovoga kvarta, zbog svog doprinosa kako lokalnome nogometu tako i hrvatskome. U njemu su rasla i neka poznata imena kao što su: Robert Špehar, Petar Krpan, Zoran Zekić, Ivo Smoje i mnogi drugi. Nogometni klub Olimpija od početka ove godine počeo je slaviti svojih 100 godina, ovome cjelogodišnjem događaju u ožujku se pridružila i ekipa iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa s kojom je odigrana prijateljska utakmica, koprivnički Slaven Belupo poznat i pod nazivom „Farmaceuti”, a na čijoj je trenerskoj poziciji tada bio bivši igrač NK Olimpije Zoran Zekić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Glavna utakmica proslave odigrat će se u utorak 12. rujna kada će s početkom u 15:30 sati snage odmjeriti NK Olimpija i naš predstavnik u Supersport HNL ligi Nogometni Klub Osijek, također će sve gledatelje prije same utakmice očekivati prigodan program.

Foto: Grad Osijek (screenshot, arhiva) & Olimpija (screenshot)

Program-proslave-Dana-gradske-cetvrti-2023-A4-29-8-2023