22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac djevojci s mentalnim teškoćama govorio da ju voli i uzimao novac!? Za prsten, motor, haljinu…

2 min read
K tome, u istom razdoblju, u nakani da se imovinski okoristi, bez znanja i suglasnosti žrtve s mentalnim teškoćama, sumnja se, 'peglao' je njezinu kartinu 'online', do iznosa od 93.060,55 kuna.

Pulsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv 23-godišnjaka iz Vukovara, doznaje Istarski.hr. On je osumnjičen da je od lipnja do listopada ’19. godine, u cilju da se neosnovano imovinski okoristi, iskoristivši lakomislenost i okolnost da je žrtva osoba s mentalnim teškoćama, neistinito joj govorio da je voli i da će se vjenčati te tražio od nje da mu pošalje novac… – navodi medij.

Počelo je tako da je za zaručnički prsten tražio iznosu od 2.000 tadašnjih kuna. Nakon što je novac dobio, zatražio je još, tvrdeći da je akcija prošla. Tražio je još 3.000 kuna, sumnja se, piše Istarski.hr.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tražio je potom i 4.500 kuna za motor, kojim bi on nju vozio po Istri, postoji osnovana sumnja. Uslijedilo je još traženje 2.500 kuna za haljinu za nju, a iznos se penjao kasnije do još 10.000 kuna.

– Kada je došao u Rovinj u srpnju 2019. tražio je od žrtve novac za smještaj u apartmanu, večere, odjeću i trošenje te mu je nesretnica tijekom srpnja i kolovoza 2019. predala, dijelom davanjem novaca na ruke, a dijelom slanjem preko pošte, ukupan iznos od oko 52.741,50 kuna. On je, naravno, zadržao navedeni novac za sebe i oštetio na taj način žrtvu za iznos od najmanje 62.741,27 kuna! – piše Istarski.hr.

K tome, u istom razdoblju, u nakani da se imovinski okoristi, bez znanja i suglasnosti žrtve s mentalnim teškoćama, sumnja se, ‘peglao’ je njezinu kartinu ‘online’, do iznosa od 93.060,55 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ukoliko sud potvrdi spomenutu optužnicu 23-godišnjak postaje optuženik te će mu se suditi u redovnom postupku… Prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina – zaključuje Istarski.hr.

Foto: Pixabay (ilustracija)