22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dalić sumnja u namjeru i ‘sabotažu’!? Šanse za publiku na Opusu su 10%!? Ipak djeca na stadionu!?

2 min read
- Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo - kazao je Dalić.

‘Plan B’ je da na Opus Arenu dođu djeca u dobi od 7 do 14 godina, da na svakih 15 ‘klinaca’ bude 1 voditelj/ica… O tome smo pisali jučer OVDJE, a danas taj plan, nakon riječi predsjednika HNS-a postaje sve izvjesniji. Jer, kako govori Kustić, prvi čovjek HNS-a, za NovuTV, imamo 10% šansi da protiv Turske u Osijeku na stadionu bude i publika, kada bude igrala hrvatska nogometna reprezentacija.

Kratki podsjetnik kaže da je na Rujevici ‘bljesnula’ ustaška zastava. Bila je ‘3 sekunde’ u zraku. Dovoljno da ju FARE fotografira i dostavi UEFA-i. Delegat ju nije vidio. Kako imamo od ranije uvjetnu kaznu, UEFA sada traži očitovanje HNS-a, a prijeti nam igranje pred praznim tribinama. HNS će u očitovanju reći sve što ima, da je zastava bila kratko, da je trojac sa zastavom procesuiran, da ih čeka i sudski proces za naknadu štete, a da je na stadionu bilo više od 8.000 ljudi, bez incidenta. Neslužbeno se doznaje i da je trojac navodno sa sjevera zemlje, da nikada prije nisu bili na utakmici. A to je povelo izbornika Hrvatske Dalića mogućem zaključku o ‘diverziji’…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– To je po meni sve bilo namješteno. Jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika. Baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika – rekao je Dalić za NovuTV, dodajući…

– Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo – kazao je Dalić.

A istoj TV kući izjavu je dao i šef HNS-a Kustić. Referirao se i na utakmicu protiv Armenije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Navodno su se naši navijači potukli i zbog toga smo dobili prijavu, ali ćemo vidjeti. Nismo dobili informacije da su to sigurno naši navijači, očitovat ćemo se s obzirom na to da nismo prodavali karte. Dat ćemo sve da nam ne zatvore stadion, ali 10% su šanse da će biti publike – kazao je.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Youtube (screenshot)