6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dvoje mladih Turaka iz srpskog autobusa na granici se predstavili kao državljani Hrvatske!

1 min read
- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o državljanima Turske u dobi od 36 i 32 godine, koji su krivotvorenim ispravama pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

Foto: MUP (arhiva, ilustracija)

– Jučer, 20. studenog u jutarnjim satima, pri ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Bajakovo, dvoje putnika iz autobusa srpskih registracijskih oznaka je policijskom službeniku predočilo hrvatske osobne iskaznice – javlja policija i nastavlja…

– Policijski službenik koji je obavljao graničnu kontrolu posumnjao je u vjerodostojnost osobnih iskaznica te je obavljena njihova detaljna provjera. Utvrđeno je kako se radi o krivotvorenim dokumentima, stoga su dvoje putnika uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o državljanima Turske u dobi od 36 i 32 godine, koji su krivotvorenim ispravama pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku.

– Nad osumnjičenima je proveden upravni postupak sukladno odredbama Zakona o strancima, dok je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuje se.

Foto: MUP (arhiva, ilustracija)