16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Advent u Osijeku: Sutra precizna informacija o broju kućica! Novost: Kupole!

3 min read
Kako doznajemo iz TZ-a Osijek, broj zakupaca kreće se negdje oko 50-tak, budući da su pojedini zamislili podijeliti kućicu s drugim zakupcem.
advent

Nakon javnog poziva za zakup kućica, a koju je ‘urbi et orbi’ poslala TZ Osijek, na isti se javilo i više od očekivanog broja i broja predviđenih kućica, usljed čega su organizatori imali posljednjih dana ‘slatke brige’ oko udovoljavanja svima i razmještaja kućica na Adventu u Osijeku.

Podsjećamo, bilo je predviđeno ukupno 42 kućice, od čega 8 na Trgu Ante Starčevića, a 36 u Tvrđi, no kako je na Javni poziv stiglo oko 60-tak zamolbi ili prijava, TZ Osijek i Grad Osijek posegnuli za mogućim proširenjem.

Kako doznajemo iz TZ-a Osijek, broj zakupaca kreće se negdje oko 50-tak, budući da su pojedini zamislili podijeliti kućicu s drugim zakupcem, a pojedini se javili za dvije. Tako da će se svima izaći u susret i neznatno povećati broj kućica na Adventu u Osijeku.

U svakom slučaju, bit će čarobno, bez dileme. Novost su i kupole kakve je imao London prošle godine …

Ivan Kristijan Majić, redatelj osječkog Adventa ’19, u telefonskom razgovoru potvrdio name je svoju vodeću i autorsku ulogu u novom izdanju predbožićne zabave i sajma u Osijeku, kao i novosti koje, sukladno budžetu donosi na Trgove, onaj Ante Starčevića u centru i, prije svega, Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, gdje će biti centralno mjesto.

Svake godine je, sukladno ‘pravilima’ igre, odnosno lokaciji i financijama, uspio donijeti ‘mrvicu’ novog. Tako će i ove godine Trgovi dobiti velike kupole, a kakve je imao prethodne godine London. Jedna će kupola biti na Trgu Ante Starčevića, a čak tri na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, odnosno na – Novom trgu u Tvrđi, kako Osječani već sada lakše vole reći.

“Kupole će biti dimenzija 7, 9 i 14 metara u promjeru. Bit će to zaista dobro. Jedna će biti samo za dječje sadržaje, a preostale ćemo unijeti nešto drugo. Bit će to super mjesto za skloniti se od malo vjetra i studeni, bude li je. Naravno, dolaze opet naše peći, a koje smo mi i uveli prije dosta godina, ponuda će biti, dobro znate iz interesa zakupaca, sjajna, dočim očekujte i odličan kalendar događanja na Adventu. Prilično se veselimo poslu kolege i ja” – kazao je Ivan Kristijan Majić za OsijekExpress.com.

“Rasvjete će biti svakako. I vrlo zanimljivih novih rješenja, ali onakva rasvjeta kakva je bila za HeadOnEast, odnosno Kaleidoskop, naprosto nije moguća, jer uređaji ne trpe temperaturu manju od 5 stupnjeva” – nastavio je Majić, inače redatelj i onih krasnih svjetala u Tvrđi za vrijeme Dana hrvatskog turizma, a čija rečenica otkriva da je pitao i za projekcije, no ne može ih izvesti zbog vremena.

Inače, prigodna prodaja i ugostiteljska ponuda na manifestaciji Advent u Osijeku 2019. održavati će se od 29. studenog do 24. prosinca 2019. godine. i odvijati će se na prostoru Trg Ante Starčevića i u Tvrđi na Trgu Vatroslava Lisinskog te dijela Franjevačke, Bösendorfeve i Boškovićeve ulice.

Planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Trg Ante Starčevića je od 09,00 do 21,00 sat svakog dana, planirano radno vrijeme za izlagače na lokaciji Tvrđa je od 17,00 do 22,00 sata.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments