17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Rus vozio auto iz Poljske, Armenac vozio Rusa u autu iz Francuske, Rus trkom bježao policiji…

2 min read
- Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima - zaključuje se.

– Prilikom obavljanja zadaća sprječavanja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku i Europsku uniju, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 16. listopada, u 22.30 sati (na području Slavonskog Broda), pokušali su zaustaviti osobni automobil (poljskih nacionalnih registracijskih oznaka), no vozač je ignorirao policijsku naredbu o zaustavljanju i nastavio vožnju, ali je ubrzo zaustavljen – javila je danas policija i nastavila…

– Automobilom je upravljao 41-godišnji državljanin Ruske Federacije koji je izlaskom iz automobila pokušao pobjeći trčeći, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i spriječili u bijegu, a budući da je pružao aktivan otpor nad istim su uporabljena sredstva prisile. U unutrašnjosti navedenog automobila su se nalazila dvojica stranih državljana. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nadalje, u isto vrijeme na drugoj lokaciji na području Slavonskog Broda, kontroliran je osobni automobil (francuskih nacionalnih registracijskih oznaka) kojim je upravljao 34-godišnji državljanin Republike Armenije sa kojim se u unutrašnjosti automobila nalazio 35-godišnji državljanin Ruske Federacije.

– Policijski službenici su uhitili 41-godišnjaka, 34-godišnjaka i 35-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma nakon čega su privedeni u policijsku postaju. Liječnici su pregledali osobu nad kojom su uporabljena sredstva prisile te pritom nisu konstatirane ozljede.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 41-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa 34-godišnjakom i 35-godišnjakom organizirao vozila, primio u automobil dvojicu stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, te ih namjeravao prevesti u drugu zemlju Europske unije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prema strancima provest će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)