5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zebec, Čajkovski, Horvat, Barić, Skoblar, Soldo, Kovač i Bjelica! Osječanin je tek 8. trener iz HR u Bundesligi!

3 min read
Sve smo se brzo dogovorili, već nakon tog prvog razgovora imao sam jako dobar osjećaj oko svega - priča Bjelica za 24sata.hr.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva) & Pixabay (ilustracija)

Zebec, Čajkovski, Horvat, Barić, Skoblar, Soldo, N. Kovač i Osječanin Bjelica. To je 8 trenera iz Hrvatske koji su ikada do sada gazili travnjacima Bundelige u svojstvu šefa struke. A s obzirom na broj igrača u Bundesligi i ljubav Hrvata prema Njemačkoj, rekao bi čovjek da smo tamo ‘stalni postav’ Jok. Samo 8. I da, među njih 8 je trener za kojeg je Osijek mislio da nije dovoljno dobar. Često to tako bude, znate priču o ‘prorocima u svom selu’. Štoviše, Bjelica poslije Austrije i Dinama, u Berlinu vodi Union kao treći svoj klub u Ligi prvaka. To je najviši nogometni ‘plesni podij’. Iznad toga nema dalje u klupskom nogometu. I nema sumnje da poslije ovoga Bjelica može samo iz kluba u klub na najvišoj europskoj razini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Veliki intervju dao je Bjelica za 24sata.hr, a pošto je preuzeo Union Berlin, pošto je već Lothar Mathaeus kao izvjestitelj Sky Sportsa iz Bayernove perspektive ustvrdio da bi to mogao biti ‘velik zalogaj’ za Hrvata, a ususret kasnije zbog snijega odgođenoj utakmici protiv Bayerna, malo nakon gostovanja u Portugalu protiv Brage. Progovorio je Bjelica za 24sata.hr, nakon što su fefinirani njegovi ovosezonski ciljevi u Berlinu, malo pred susret s Real Madridom u Ligi prvaka, malo nakon što smo pročitali i pisali kako ima pomoćnicu u stručnom stožeru, bivši nogometašicu, Marie Louise Eta.

Cilj mu je ove godine ostanak u ligi. Takav posao ‘čupanja’ već je imao u Kärntenu i Lustenau. I uspio. Ovdje je ‘pozornica’ veća, posao teži, ali s razlogom je Union Berlin odabrao Bjelicu za ovaj zadatak, kasniji vjerojatni iskorak, nakon prvog uspjeha.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Bio sam jedan od tri-četiri kandidata za preuzimanje Uniona, odradio jedan razgovor s njima i onda su se odlučili za mene. Sve smo se brzo dogovorili, već nakon tog prvog razgovora imao sam jako dobar osjećaj oko svega – priča Bjelica za 24sata.hr, dodajući da ovo jest veliki korak u karijeri za njega, nabrajajući još samo neolicinu naših u Ligama 5-ice, od Ivana Jurića u Serie A, preko Nike Kovača u Njemačkoj, ranije Slavena Bilića u Engleskoj, Igora Tudora u Italiji i Francuskoj…, dodajući i da mu ovo nisu bili prvi pregovori s klubom iz Liga 5-ice, ali da su drugi ‘prošli ispod radara’, nisu realizirani.

Nadalje, Bjelica je kazao kako ovdje ima značajno manje ovlasti po pitanju dovođenja igrača, daleko manje no što je to bilo u Osijeku i Trabzonsporu, ali ima utjecaja, no da u ovom trenutku njegov fokus jest s postojećim kadrom iznijeti polusezonu ili više i napraviti iskorak s dna ljestvice. Priznaje da je pred njim težak posao, a nikada se nije ni suočio s radom u klubu koji ima takav niz bez pobjede, 16 utakmica.

Cijeli intervju čitajte na izvorniku – OVDJE.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)