14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Posljednje upute s ‘pressice’ NK Osijek: Dođite ranije da ne bi ušli na tribinu u 20. minuti…

3 min read
...niz je uputa izrečen i na posljednjoj konferenciji za novinstvo ususret utakmici, derbiju Prve HNL.

‘No Away Colours’ je jedna od temeljnih uputa s ‘pressice’ Osijeka. Danas se igra utakmica Osijeka i Hajduka, ulaznice su ‘planule’, sve su na ime i prezime, preprodaje nema ili je beskorisna. Obilježja protivničkog kluba su zabranjena na svim tribinama, osim u ‘kavezu’, što je ona temeljna uputa s početka. – Nije to ništa novo, nije samo kod nas, to je tako – kazao je glasnogovornik NK Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Utakmica u 17:30 sati proglašena je utakmicom visokog rizika i policija će okupljati navijače Hajduka već na autocesti, provesti do strelišta Pampas na parking pa onda do stadiona. Uostalom, niz je policijskih uputa o kojima smo već pisali jučer. A niz je uputa izrečen i na posljednjoj konferenciji za novinstvo ususret utakmici, derbiju Prve HNL.

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 15:30 sati. Pozivaju se posjetitelji da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta. Iz kluba još dodaju – nemojte se ni iznenaditi, niti ljutiti ako pred stadion stignete tek 5 minuta prije početka, a onda unatoč svim standardima protočnosti na ulazima ipak provedete neko vrijeme u provjeri ulaznica i džepova pa na tribinu stignete tek u 20. minuti. Da bi to izbjegli, dođite ranije. – Utakmica je visokog rizika i stroga su pravila. Lijepo je podružiti se, dođite ranije… – nizao je glasnogovornik.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Za gostujuće navijače predviđen je prihvat na izlazu s autoceste A5 (Osijek) zbog čega bi bilo poželjno da dođu najkasnije do 15 sati kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do parkirališnog prostora Streljane Pampas u Ulici Šandora Petefija – objavila je policija, dodajući da se gostujućim navijačima preporučuje da za okrjepu i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača.

Organizator utakmice u prostoru tribina omogućio je prodaju hrane i pića te sanitarne čvorove zbog čega se gledatelji ponovno podsjećaju da im, ukoliko namjeravaju izaći izvan prostora stadiona tijekom utakmice, neće biti omogućen povratak na tribinu. 

Na dan utakmice, u užoj zoni stadiona u Ulici Antuna Kanižlića na dionici od kružnog toka do ulaza u parkiralište stadiona, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjen promet motornih vozila, osim vozila s dozvolom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na dan utakmice zabranjeni su letovi svih letjelica i dronova, oko i iznad stadiona. Na ulazima na stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne preglede. Zabranjeni su unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, ulazak i boravak na stadionu u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)